Goedemorgen
Dementievriendelijk Son en Breugel wil een bijdrage leveren in het realiseren van een dementievriendelijke samenleving in onze gemeente.
Zodat mensen met dementie zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en kunnen blijven meedoen in de maatschappij.


Actueel en Nieuws 

Vrijdag 15 september, Themamiddag: Andrew Greenwood  Switch2move

In het kader van WereldAlzheimerdag organiseerde de werkgroep Dementievriendelijk S&B een themamiddag over hoe dans en muziek kan bijdragen aan het welzijn  en de kwaliteit van leven. Andrew Greenwood, oprichter van Switch2move, liet ruim 50 bezoekers ervaren hoe dans en muziek, ondanks lichamelijke of geestelijke beperkingen, voor vreugde en verbinding kunnen zorgen. Deze wetenschappelijk onderbouwde methode in een beweegprogramma heeft hij ontwikkeld in samenwerking met gerenomeerde partners als: het Catharinazieknhuis, Fontys paramedische hogeschool, de TU/e, Alzheimer Nederland.

WereldAlzheimerdag :donderdag 21 september heeft wethouder Steven Grevink, samen met leden van de werkgroep de vlag van DementieVriendelijk Son en Breugel gehesen. Een symbool om aandacht te vragen voor dementie en het doorbreken van het taboe op deze ziekte.

 

 

 

Het Alzheimercafé Best-Oirschot-Son en Breugel, een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, vrienden en andere

belangstellenden, heeft het volgende programma:  

woensdag 27 september , Kuifje in Tibet , een muzikaal programma om uit volle borst mee te zingen

woensdag 25 oktober , Euthanasie en levenseinde, een documentaire "Dokter Kees"over de ethische dilemma's met een nagesprek

woensdag 22 november , Informatie over rijvaardigheid, veiligheid en het rijbewijs bij dementie                                                                                                                                                          

Adres: zalencentrum  't Zand, Bestseweg 52, Oirschot. Inloop van af 19.00 uur, start programma van 19.30 uur tot 21.00 uur.

-

Ook het van Abbemuseum start weer met rondleidingen speciaal voor mensen met dementie. Kijk voor meer informatie op de website van het museum:

www.vanabbemuseum.nl , onder het hoofdstuk alzheimerprogramma.

-

Voetbalherinneringen ophalen in het PSV stadion ‘Voetbalherinneringen’ is één van de activiteiten voor mensen met dementie, die onder de noemer van ‘Tikkie Terug’ worden georganiseerd. Het is een project van PSV, in samenwerking met Vitalis, Fontys/TUe en Alzheimer Nederland. Elke twee weken op dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur komen vrijwilligers en deelnemers bij elkaar. Aan de hand van foto’s, video’s en verhalen haalt men samen herinneringen op over PSV voetbal. Wilt u eens zo’n bijeenkomst bijwonen? Mail dan naar s.van.aggel@vitalisgroep.nl

-

DementieLijn

Heb je een vraag over de zorg voor je naaste, of heb je behoefte aan een luisterend oor? Bel dan gratis de DementieLijn op tel. 0800-5088. De DementieLijn biedt zeven dagen per week een luisterend oor en advies bij omgaan met dementie.