Actueel en Nieuws 


WereldAlzheimerdag op 21 september: hijsen van de dementievriendelijk vlag door de wethouder.

Op vrijdag 23 september  20.00-21.30 uur zal Francien van de Ven een lezing geven met als thema: een positieve kijk op dementie.

Locatie: het Dommelhuis, toegang gratis. Aanmelden niet nodig, iedereen is welkom.

Zaal open vanaf 19.30 uur voor bezoek aan de informatie op de tafels.

-

Francien is een ervaringsdeskundige op het gebied van omgaan met dementie, zowel privé als in haar werk. Ze zal in een lezing haar visie geven over omgaan met dementie. Na de pauze is er alle gelegenheid om vragen te stellen en samen in discussie te gaan.

 

Het aantal mensen met dementie stijgt, mede omdat we steeds ouder worden. Daarom werken we actief aan een dementievriendelijke samenleving, ook in Son en Breugel. Het zal anders moeten, want verpleeghuisbedden komen er niet bij.

 

Hoe dan anders? Hoe kun je anders omgaan met dementie? Door 'gewoon' te doen kunnen we de zorg voor mensen met dementie samen verbeteren. 

Francien van de Ven laat zien dat vrijheid en veiligheid, dus geen gesloten deuren, bij dementie ook mogelijk zijn!  Focus ligt op de mogelijkheden en niet op de onmogelijkheden.

Zij spreekt uit jarenlange ervaring, eerst door de verzorging van haar schoonvader met dementie en later

door haar werk op Ouderenlandgoed Grootenhout in Mariahout.                                                                                                                                                         Zie ook: www.francienvandeven.nl 

Francien heeft o.a. een boek geschreven met de titel “Hoe dan”. Het boek is na afloop van de lezing te koop.

 

Het Alzheimercafé Best-Oirschot-Son en Breugel, een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, vrienden en andere

belangstellenden, is weer fysiek open. 

28 september: feestelijke avond met optreden van smartlappenkoor Rawazzi

26 oktober: theater door Ervarea, de dementie van Jet en Harrie

23 november: Als opname in zicht komt                                                                                                                                                                       

Adres: zalencentrum  't Zand, Bestseweg 52, Oirschot. Inloop van af 19.00 uur, start programma van 19.30 uur tot 21.00 uur.

-

Ook het van Abbemuseum start weer met rondleidingen speciaal voor mensen met dementie. Kijk voor meer informatie op de website van het museum:

www.vanabbemuseum.nl , onder het hoofdstuk alzheimerprogramma.

-

Voetbalherinneringen ophalen in het PSV stadion ‘Voetbalherinneringen’ is één van de activiteiten voor mensen met dementie, die onder de noemer van ‘Tikkie Terug’ worden georganiseerd. Het is een project van PSV, in samenwerking met Vitalis, Fontys/TUe en Alzheimer Nederland. Elke twee weken op dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur komen vrijwilligers en deelnemers bij elkaar. Aan de hand van foto’s, video’s en verhalen haalt men samen herinneringen op over PSV voetbal. Wilt u eens zo’n bijeenkomst bijwonen? Mail dan naar s.van.aggel@vitalisgroep.nl

-

DementieLijn

Heb je een vraag over de zorg voor je naaste, of heb je behoefte aan een luisterend oor? Bel dan gratis de DementieLijn op tel. 0800-5088. De DementieLijn biedt zeven dagen per week een luisterend oor en advies bij omgaan met dementie. 

Berichten